KOMİLİ SOĞUK SIKMA ZEYTİNYAĞI

Özel Ürün

Özel olarak dalından toplanan zeytinler, üretim sürecindeki koşullar 27˚C'nin altında olduğunda, aynı gün içinde sıkılarak elde edilir. Komili Soğuk Sıkma Zeytinyağı, meyvemsi aroması ve kokusuyla sofranıza lezzet katar.

Komili Zeytinyağı Arkaplan Resmi

Hakkında

Zeytinyağının meyvemsi tadını hissetmek için soğuk yemeklerde sızma zeytinyağı kullanılabilir. Sızma zeytinyağını piştikten sonra sıcak bir yemeğin üzerine de ekleyebilirsiniz. Soğuk yemeklerde kullanacağınız sızma zeytinyağının türünü damak zevkinize göre seçebilirsiniz.

Soğuk Sıkım

Zeytinyağı elde etmek için zeytin ve çekirdeği kırılıp ezilerek hamur haline getirilir. Elde edilen zeytin püresi ısıtılarak yoğrulur. Zeytin sıkımı esnasında üretim koşulları 27 derecenin altında ise soğuk sıkımdır. Düşük sıcaklıkta üretilen soğuk sıkım zeytinyağının besin değeri sıcak sıkıma göre daha yüksektir. Zeytinin yağı daha az çıkar, bu sebeple üretimde daha çok zeytin kullanılır. Zeytin aromasını en saf haliyle hissetmek için soğuk sıkma zeytinyağı tercih edilebilir.

Lezzetli yemeklerin sırrı, Komili Zeytinyağı.

Sıcak yemeklerde ve soğuk mezelerde doğal bir tat olarak kullanın. Fırında hazırladığınız tariflerinizi zeytinyağıyla buluşturarak daha zengin bir aroma elde edin, kızartmalarda ise doğanın bize sunduğu bu mükemmel lezzetin tadını çıkarın. Her damlasıyla sofralarınıza sağlık ve lezzet katın. Zeytinyağını tüm yemeklerinizde keyifle kullanabilirsiniz.