Zeytinyağlı Vejeteryan Karnabahar Köfte

Zeytinyağlı Vejeteryan Karnabahar Köfte

Mevsimine uygun sebzeleri tüketerek hem sağlığıma özen gösteririm hem de sebzenin en lezzetli halini yerim diyorsanız bu tarif tam size göre. Karnabahar, farklı malzemelerle uyum sağlayabilen lezzetli bir kış sebzesi. Karnabahar ile hazırlayabileceğiniz en güzel tariflerden birisi ise zeytinyağlı karnabahar köftesi.

Zeytinyağlı karnabahar köftesi vejeteryan beslenmeye uygun pratik bir tarif. Dilerseniz ara sıcak olarak dilerseniz ana öğün olarak zeytinyağında kızarmış patates ile servis edebilirsiniz. İşte tadı damaklarda kalacak vejeteryan bir kış tarifi: Zeytinyağlı karnabahar köfte.

Servis Önerisi: 4 Kişilik

Süre: 40 dakika

Malzemeler:

Zeytinyağlı karnabahar köfteyi daha aromatik bir hale getirmek için tarifteki malzemelerin yanı sıra zerdeçal, sarımsak ve dereotu da ekleyebilirsiniz. Bu tarifi vegan beslenmeye uygun halini tercih ederseniz de dil peyniri yerine tofu, yumurta yerine de beyaz un kullanabilirsiniz. İşte lezzet dolu bir vejeteryan köfte hazırlamak için gerekli malzemeler:

  1. Orta büyüklükte bir tane karnabahar
  2. Taze soğan
  3. 1 adet yumurta
  4. Dil Peyniri
  5. Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  6. Maydanoz
  7. Tuz
  8. Karabiber
  9. Yarım su bardağı un

Hazırlanışı:

Zeytinyağının hafif lezzeti ve kızartmanın verdiği çıtırlık ile favori tarifiniz olacak bir tarifle tanışmaya hazır mısınız? İşte zeytinyağlı karnabahar köftesinin hazırlanış aşamaları:

  • Karnabaharları minik parçalara ayırın ve buharda 10 dakika pişirin.
  • Buharda haşlanan karnabaharları blender yardımı ile ezin.
  • Ezilen karnabaharları sıkarak suyunu çıkarın.
  • Dil peynirini rendeleyin, sarımsakları ezin ve maydanoz ile taze soğanı ince ince kıyın. Bu malzemeleri derin bir kaseye koyun.
  • Hazırladığınız karışımın üzerine, ezdiğiniz karnabaharları, yumurta, tuz, karabiber, zerdeçal ve unu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Kullandığınız unun türüne göre. karnabahar köftesi karışımına bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu köfte harcı ele çok yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır.
  • Yayvan bir tavayı kızdırın, zeytinyağını tavaya dökün. Şekil verdiğiniz karnabahar köftelerinin her iki tarafını da kızartın.
  • Dilerseniz karnabahar köfteyi yoğurtla ya da haydariyle birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar