Konserve Yapma Zamanı: Zeytinyağlı Konserve Tarifleri

zeytinyağlı konserve tarifleri

Kışın, kahvaltıda canınız menemen çektiğinde ya da lezzetli bir türlü yemek istediğinizde ne yaparsınız? ¨Yazın gelmesini beklemeliyim¨ diyorsanız size sağlıklı ve pratik bir önerimiz var: Zeytinyağlı konserve. 

Yazın hazırlayacağınız konserveler sayesinde çok hızlı bir şekilde istediğiniz yemeği pişirebilirsiniz. Gelin ¨Konserve nasıl yapılır?¨ sorusunun cevabını sizinle paylaşalım, kış hazırlığınız eksiksiz olsun.

1- Taze Fasulye Konservesi Nasıl Hazırlanır?

fasulye konservesi

Bu tarifi yapmaya başlamadan önce konserve hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenleri hatırlamanızda fayda var. Konserveyi her zaman cam kavanoz içerisine yapmaya dikkat etmelisiniz.

Kullanacağınız kavanozu kaynar suyla sterilize edebilirsiniz. Kavanoz kapağının ise daha önce hiç kullanılmamış ve passız olması gerekir. Kavanozunuzu hazırladıysanız şimdi zeytinyağlı fasulye konservesi için gerekli malzemelere bakabiliriz:

Fasulye Konservesi Yapımı

Zeytinyağlı fasulye pişirmeye benzeyen konserve yapımı için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri zeytinyağında soteleyin. 
  • Fasulyelerin uçlarını koparın. Pişirmeyi sevdiğiniz şekle göre dikine kesin ya da yatay olarak ortadan kırın. 
  • Domatesin üzerine fasulye ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kavurun. Tencerenin kapağı kapalı halde, kısık ateşte rengi dönene kadar pişmeye bırakın. Gerektiği takdirde yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Rengi hafif sararan fasulyeleri kavanozlara sıcak halde doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
  • Kavanozları ters çevirin ve sabaha kadar bekletin.

Kışın keyifle tüketmek üzere zeytinyağlı fasulye konservesini karanlık ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

2- Patlıcan Konservesi Nasıl Hazırlanır?

patlıcan konservesi

Pek çok yemeğe lezzet katan patlıcanın konservesini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

  • 2 kilo patlıcan
  • 6 adet domates
  • 12 adet çarliston ya da köy biberi
  • 1 su bardağı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz

Zeytinyağlı Patlıcan Konservesi Yapımı

Patlıcan konservesini yapmak için közleme, kızartma gibi farklı yöntemler vardır. Bu tarifimizde kolaylıkla konserve hazırlayabilmenizi sağlayacak sote yöntemini anlatacağız:

  • Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve soyulup küp küp dilimlenmiş domatesi ve biberi koyun. Domatesleri yaklaşık 1-2 dakika soteleyin.
  • Domateslerin üzerine dilediğiniz şekilde dilimlediğiniz patlıcanı, sarımsakları ve tuzu ekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Sıcak haldeyken kavanozlara doldurun. Kavanozları ters çevirerek 8-10 saat bekletin.

Kışlık zeytinyağlı patlıcan yemekleriniz şimdiden hazır oldu bile. Afiyet olsun.

3- Menemen Konservesi Nasıl Yapılır?

menemen konservesi

Menemen konservesini hazırlama süresi diğer tariflere göre biraz daha uzun olsa da bu emeğin hafta sonu kahvaltılarına değeceğini düşünüyoruz. Siz de menemen lezzetini sevenlerdenseniz şu malzemeler ile konserve hazırlığına başlayabilirsiniz:

  • 3 kilo domates
  • 1 kilo çarliston biber
  • Yarım çay bardağı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Menemen Konservesi Yapımı

Menemen konservesi yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve küp küp doğranmış biberleri ekleyin.
  • Biberler hafif sarı renk alana kadar soteleyin.
  • Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin.
  • Tuz da ekledikten sonra tencerenin ağzı açık şekilde orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Domateslerin suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Menemen katı bir kıvam alınca kavanozlara doldurup, konserveleri ters çevirebilirsiniz.

Kış mevsimini sağlık ve keyifle geçirmenizi dileriz.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar