ZEYTİNYAĞLI ELMALI BAKLAVA

MALZEMELER

  • 5 adet elma rendesi
  • 1/2 su bardağı Komili Erken Hasat zeytinyağı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 15 adet baklavalık hazır yufka
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı tarçın

SERVİS İÇİN

  • Pekmez yahut akçaağaç şurubu

HAZIRLANIŞI

  • Elma rendesini güzelce süzün ve bir karıştırma kabına alın.
  • İçine cevizleri, tarçını ve balı ilave edin.
  • Harcı bir kenara alın.
  • Fırının tepsisini Komili zeytinyağı ile yağlayın ve tezgahın kenarına alın.
  • Baklavalık yufkaları tezgaha serin ve ilk 5 katı aralarına Komili zeytinyağı sürerek üst üste tepsiye dizin.
  • Araya harcın yarısını yerleştirip tekrar 5 kat Komili zeytinyağı sürdüğünüz yufkaları üzerine yerleştirin.
  • Harcın kalanını güzelce yaydıktan sonra kalan tüm yufkaları da yağlayarak baklavanın üzerine koyun.
  • 170 derece fırında alt üst kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Hazır olan baklavayı biraz dinlendirip üzerine pekmez yahut akçaağaç şurubu ekleyerek servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar