Zerdeçallı Pilav

MALZEMELER:

1 küp şeker büyüklüğünde taze zencefil rendesi
2 sofra kaşığı yer fıstığı
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 su bardağı pirinç
2 sofra kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı
1 su bardağından 1 parmak az su
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/3 çay kaşığı şeker
Taze kişniş yaprakları

TARİF:

Fıstıkları yağsız tavada kavurun. Zeytinyağını dökün ve ısınmadan pirinçleri de döküp biraz kavurun. Tuzu ve şekeri ekleyin ve iyice karıştırın. Limon suyu ve içme suyunu da ekledikten sonra zerdeçalı ekleyip yavaşça karıştırın. Su iyice kaynayınca altını kısın ve demleyin. Pilavınız piştikten sonra, servis ederken ekleyeceğiniz taze kişniş yaprakları çok yakışacaktır.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar