YUFKA EKMEKLİ SÜTLÜ BAKLAVA

MALZEMELER

  • 8 adet kuru yufka ekmek
  • 400 g kırık fındık
  • 150 g eritilmiş tereyağı
  • Komili natürel sızma zeytinyağı

ŞERBET İÇİN

  • 1,5 litre süt
  • 1,5 kilo şeker

HAZIRLANIŞI

  • İlk önce şerbeti yapmak için sütü ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Yufka ekmekleri parmak uçlarınızla ıslayın.
  • Yufka büyüklüğünde bir baklava tepsisini Komili zeytinyağı ile yağlayın.
  • Islanan yufkaları aralarına tereyağı sürerek 4 kat üst üste koyun.
  • Orta bölüme fındığı güzelce yayıp tekrar 4 kat yufkaya aynı işlemi yapın.
  • Hazır olan baklava tepsisini ateşe koyarak orta hararette ve sürekli çevirerek pişirmeye başlayın.
  • Altı üstü güzelce kızarana kadar pişirip ocaktan alıp dilimleyin.
  • Dilimledikten sonra soğuyan şerbeti ilave edip 10 dakika dinlendirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar