Yemeye Doyamayacağınız 2 Bayram Tatlısı Tarifi

Bayramı tatlılardan ayrı düşünmek imkansız, değil mi? Peki bu bayramı bayram yapacak tatlının hangisi olduğuna karar verdiniz mi? Dilerseniz seçiminizi kolaylaştırmak için hazırladığımız iki tatlı tarifine göz atın. İşte bayrama özel tatlı tarifleri.

  1. Şerbetli Bayram Tatlısı: Kuş Yuvası Kadayıf

Bayram tatlılarının cazibesine karşı koyamıyor ama kilo da almak istemiyorsanız bu pratik tatlı tarifi tam size göre. Küçük porsiyonu hem hoş bir sunum yapmanızı hem de az miktarda yemenizi sağlayacak. İşte pratik bayram tatlılarından olan kuş yuvası kadayıf için gerekli malzemeler:

Şerbet Malzemeleri:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kuş Yuvası Kadayıf Nasıl Yapılır?

Şerbetli tatlıların tam kıvamında olmasını sağlayan bir püf noktasını öğrenmeye hazır mısınız: Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökmek. Kuş yuvası kadayıfı yapmaya başlamadan önce şerbeti yapıp soğumaya bırakmanızı tavsiye ederiz. Şerbet yapımı için sadece bir tencerenin içerisinde su ve şekeri kaynatmanız yeterli. Bu karışım birkaç dakika kaynadıktan sonra limonu da içine ekleyip kısa süre sonra ocağı kapatabilirsiniz.Tatlı şerbeti hazırsa şimdi kuş yuvası kadayıfı yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Kadayıfı zeytinyağı ile iyice yağlayın.
  • Bir parça alıp yaklaşık 30 santimetre uzunluğunda olacak şekilde kadayıfı yayın.
  • Bu dar ve uzun kadayıfa bir kuş yuvası şekli vermek için kadayıfı sarmal şekilde sarın. Kadayıf sararken iki parmağınızı sarmalın ortasına koyup ortasının boş kalmasını sağlayın. 
  • Tüm kadayıfları bu şekilde sarıp aralarında boşluk kalmayacak şekilde tepsiye dizin.
  • Boş kalan ortalarını Antep fıstığı ile doldurun.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin.
  • Kadayıfları fırından çıkarınca üzerlerine soğuk şerbet dökün. Tekrar sıcak fırına koyun ve yaklaşık 20 saniye bekletin. 
  • Fırından çıkarınca da tepsinin üzerini kapak ile örtün ve 20 saniye de bu şekilde bekletin. 

Şerbetli bayram tatlınız hazır. Afiyet olsun.

  1. Hafif Bayram Tatlısı: Vişneli Mekik Kek

Yedikten sonra pişmanlık yaşamayacağınız kadar hafif ve lezzetli bir bayram tatlısı ile tanışın: Vişneli mekik kek. Bu hafif bayram tatlısını mekik kek ya da kağıt kek kalıplarında pişirebilirsiniz. Vişneli mekik kek yapımı için gerekli malzemeler şunlar:

  • Yarım su bardağı vişne
  • 1 su bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağına yakın pudra şekeri
  • Yarım su bardağı toz fındık ya da badem
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Vişneli Mekik Kek Nasıl Yapılır?

Vişneli mekik keki yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Derin bir kasenin içerisine önce yumurtaları ve pudra şekerini koyarak mikser yardımı ile çırpın.
  • Bu karışımın içerisine sırası ile zeytinyağı, toz fındık, un, irmik ve vanilyayı koyarak çırpın. Kabartma tozunu ekleyin ve çırpmadan sadece bir spatula yardımı ile karıştırın. 
  • Son olarak çekirdeği ayıklanmış vişneleri karışıma ekleyin ve keki kalıplara dökün.
  • Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Komili ailesi olarak sevdiklerinizle tatlı anlar yaşayacağınız bir bayram dileriz. İyi bayramlar. 


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar