YAĞLI RAMAZAN ÇÖREĞİ

MALZEMELER

  • 1 kilo un
  • 600 g su
  • 100 g Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 60 g şeker
  • 10 g kaya tuzu
  • 20 g maya
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

ÜZERİ İÇİN

  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

  • Un, su, kaya tuzu, maya, şeker, mahlep ve Komili zeytinyağıyla hamur tutun.
  • Tuttuğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Sonra hazırladığınız bu hamuru 10 cm çapında bir rulo haline getirin.
  • Daha sonra üzerine bastırarak yassı hale getirin.
  • Hazır olan hamuru verev şekillerde kesip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atın.
  • 200 derece fırında 25 dakika pişirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar