Türlü

MALZEMELER:

1 adet büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy kabak
1 adet büyük patates
2 adet orta boy patlıcan
200gr taze fasülye
4 yemek kaşığı Komili Riviera Zeytinyağı
1/2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

TARİF:

Sebzelerin hepsini iri olarak doğrayın ve hazırlayın. Patlıcanlar kararmasın diye tuzlu suda bekletebilir ya da en son doğrayabilirsiniz. İri doğradığınız soğanları zeytinyağında biraz kavurun, salçayı ekleyin ve ikiye böldüğünüz sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin. Önce patatesleri ekleyin ve biraz su ekleyip pişirin, sonra kalan tüm malzemeleri ve suyu ekleyip altını kısıp kapağı kapalı şekilde tüm sebzeler pişene kadar pişirin.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir de zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar