Sokak Lezzetlerini Özleyenler İçin: Islak Hamburger ve Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

En son ne zaman film sonrası büfeye uğradınız? Siz de kızartma kokusunun cazibesine kapılmayı özleyenlerdenseniz efsane sokak lezzetleri tariflerimiz tam size göre. İşte evde geçirdiğiniz zamana keyif katacak iki pratik tarif.

Islak Hamburger Tarifi

Yumuşacık ve bol soslu bir ıslak hamburger yapmak için gerekli malzemeler şunlar:

  • 250 gr döş tranç karışık dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 5 adet hamburger ekmeği

Sos malzemeleri:

  • Yarım su bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • Tuz
  • Karabiber

Islak Hamburger Nasıl Yapılır?

Buğulu camın arkasında yumuşacık görünen ıslak hamburgerleri evde yapamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Merak etmeyin, büfe ıslak hamburgerinin püf noktaları sayesinde bu lezzeti evden çıkmadan yiyebileceksiniz. Malzemeleriniz hazırsa öncelikle ıslak hamburger sosunu yapmaya başlayabilirsiniz:

  • Sarımsakları ve domatesleri rendeleyin.
  • Kızdırdığınız bir tavanın içerisine Komili Riviera Zeytinyağı’nı dökün.
  • İçerisine sarımsakları ekleyin. 
  • Sarımsakların kokusu çıktıktan sonra, rendelenmiş domates, ketçap, salça, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Malzemeler birbirini özümseyene kadar yaklaşık 5 dakika orta ateşte pişirin.

Islak hamburgere müthiş lezzeti veren sosu şimdi sıra incecik köfteyi hazırlamakta:

  • Derin bir karıştırma kasesinin içine kıyma, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve ince ince kıyılmış maydanozları koyun. 
  • Karışımı iyice yoğurun. Islak hamburger köftesi içerisine galeta unu ya da ekmek koyulmadığı için daha yumuşak bir kıvama sahip olacaktır.
  • Köfte karışımından küçük parçalar alın ve olabildiğince ince olacak şekilde şekil verin. Islak hamburger köftesinin ince olması sosu daha iyi emmesini sağlar.
  • Bir tavada köfteleri kızartın. 

Islak hamburgeri sokak lezzeti yapan ipucunu öğrenmeye hazır mısınız? İşte yumuşacık bir ıslak hamburgerin sırrı:

  • Hamburger ekmeklerinin içine sos sürün. Köfteyi yerleştirip ekmeğin üstünü koyun. Ekmeğin üzerine de sos dökün.
  • Bir tavayı ısıtın, kapağını örtün ve ocağı kapayın.
  • Bir fırın kağıdını buruşturun, ıslatın ve tavanın içerisine koyun. Hamburgerleri de fırın kağıdının üstüne koyun. Tavanın kapağını kapatın.
  • Hamburgerler nemlenip yumuşacık bir görüntü aldığında ıslak hamburgeri afiyetle yiyebilirsiniz.

Soğan Halkası Tarifi

Çıtır çıtır bir soğan halkası yapmak için gerekli malzemeler şunlar:

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı beyaz un
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Komili Riviera Zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz

Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Çıtır kızarmış soğan halkaları yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Soğanları yaklaşık 1 cm eninde dilimleyin. İç içe geçmiş soğanları ayırın.
  • Derin bir kasede süt, soda, un, mısır nişastası ve tuzu karıştırın. Geniş bir tabağa ise galeta ununu dökün.
  • Soğan halkalarını önce sıvı karışıma batırın. Ardından galeta unu ile bulayın.
  • Bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağının içerisine soğan halkalarını koyun, çıtır hale gelene kadar kızartın.

Afiyet olsun.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar