SOĞAN DOLMASI

MALZEMELER

  • 1 kilo irice kuru soğan
  • 250 g kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 1/4 demet kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaya tuzu
  • Yeterince su

HAZIRLANIŞI

  • Soğanların birini incecik kıyın ve bir kenara ayırın.
  • Kalan soğanların kenarına bir uçtan bir uca bıçak yardımı ile bir çizik atın.
  • Bu soğanları bolca sirke ilave ettiğiniz suda 20 dakika haşlayıp süzün.
  • Daha sonra bıçakla çizdiğiniz yerden yaprak yaprak ayırın ve bir kenara alın.
  • Bir kabın içine ince kıydığınız soğanı, maydanozu, kıymayı, yıkadığınız pirinci ve baharatları ekleyin.
  • Güzelce yoğurup Komili zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı soğan yapraklarının arasına 1 tatlı kaşığı olacak şekilde yerleştirip soğan yaprağını yuvarlayın.
  • Hazırladığınız dolmaları yayvan bir tencereye sırayla dizin.
  • Doldurma işlemi bitince üzerine bir tabak yerleştirin ve tencereye üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
  • Suyuna da biraz tuz ekleyin.
  • kaynamaya başlayınca altını kısın ve 40 dakika daha pişirin.
  • 40 dakika sonra altını kapatıp, tencerenin üzerindeki tabağı alıp, tencereye bir kapak kapatın ve dinlenmeye alın.
  • 15 dakika dinlendirip servis edin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar