Siyez Unlu Zeytinli Çörek

MALZEMELER:

500g siyez unu
1 çay bardağı ılık süt
2 çay kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Zeytin ezmesi
Taze kekik
Deniz tuzu
Susam

TARİF:

Ilık süte yarım paket mayayı ve şekeri ekleyin. Köpürünce 500 gr siyez ununu kalan kuru mayayı ve zeytinyağını ekleyin, yoğurun ve üzerini örtüp ılık bir ortamda 30 dakika bekletin. Kabarınca unlu bir yüzeyde merdane ile açın ve içine zeytin ezmesi sürün. Rulo yapıp bıçağın arkası ile boyuna olacak şekilde ortadan ikiye kesin ve birbirine sarıp yuvarlak yapın. Yağlı kağıdın üzerine koyun ve yumurta sarısı sürün. Üzerine susam, taze kekik ve deniz tuzu serpip 180 derece fırında 35 dakika pişirin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar