SİYEZ UNLU SİMİT

6 adet

Malzemeler

2 su bardağı (300 gr) siyez unu

2/3 su bardağı ılık su

Yarım paket (5 gr) kuru maya

3 çorba kaşığı (30 ml) Komili Riviera Zeytinyağı

1,5 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı pekmez

3 çorba kaşığı su

Susam

Kuru mayayı ılık suda eritip birkaç dakika bekletin. Unu bir yoğurma kabına alıp üzerine tuzu serpin. Ortasını çukur şeklinde açıp mayalı suyu dökün. Komili Riviera Zeytinyağı’nı da gezdirip hamuru toparlayana ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun (arzuya göre yoğurma işlemini stand mikserinde de yapabilirsiniz). Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.

Çukur bir tabakta su ve pekmezi karıştırın. Bir başka tabağa bolca susam koyun.

Dinlenen hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı tezgahın üzerinde yuvarlayarak yaklaşık 30 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. Her çubuğu ikiye katlayıp hamur parçalarını birbirinin üzerinden geçirerek örgü şeklinde sardıktan sonra hamurun iki ucunu birleştirip yapıştırın. Elde ettiğiniz simitleri ilk önce pekmezli suya batırın, daha sonra susam bulayın.  Fırın kağıdı serili tepsiye simitlerinizi aralıklı olarak yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar