Muhammara

İçeriği

İçine eklenen baharatların yoğunluğuna göre ismi yöreden yöreye farklılık gösteren,  isminin “Acuka”, “Acıka”, “Muhammere” olarak da dilden dile yayıldığı, Kafkas halkına özgü bir kahvaltılık ürünlerinden biri olduğu bilinen muhammara, pratik hazırlanabilir yapısıyla pazar kahvaltılarınız için lezzetli bir seçim olabilir.

Gün geçtikçe popülerliği daha da artan muhammara tarifi, özellikle hafta sonu kahvaltısı için tercih ettiğiniz kahvaltı mekanlarının sunduğu lezzetlerden biri olmaya başladı. Sofrasında yer veren herkesin öncesinde yemediği günler için hayıflanacağı muhammara evde kolaylıkla yapabileceğiniz eşsiz bir lezzet.

Muhammara Tarifi İçeriği

Porsiyon

  • 6 Kişilik

 Muhammara Malzemeleri

  • 180 gr köy biberi salçası
  • 75 gr ceviz içi
  • 1 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 20 ml Komili Sızma Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çorba kaşığı ılık su
  • Kızarmış ekmek dilimleri
  • 3 diş ezilmiş sarımsak

Muhammara Yapılışı

  • Muhammara hazırlamak için bayat ekmeklerinizin iç kısımlarını kenarlarından ayırarak bir kap içerisine küçük parçalar halinde ufalayın.
  • Yuvaladığınız ekmek içlerine 2 çorba kaşığı limon suyu ve 2 çorba kaşığı ılık su ıslattıktan sonra ovalamaya devam edin. 75 gramlık ceviz içinizi mutfak robotunuzdan çekin.
  • Sarımsağı tuzla havanda iyice dövün.
  • Ardından limon suyu ile ıslatarak ovduğunuz ekmek içlerinin olduğu kaba, 180 gr köy biberi salçası, 20 ml Komili Sızma Zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyonu ekleyerek iyice karıştırın.

Muhammara sosunuz hazır. Muhammara sosunuzu kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürerek servis edebilirsiniz.