Soğanları ve dolmalık fıstıkları Komili Sızma Zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp pembeleşene kadar birkaç dakika kavurun. Kuş üzümlerini, pirinçleri, baharatları ve bir çay kaşığı tuzu da ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ateşten alıp ılımaya bırakın. Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda 1 dakika bekletip çıkarın ve suyunu iyice süzün. Yaprakların kalın saplarını temizledikten sonra yaprakları büyüklüklerine göre 2-3 parçaya bölün. Damarsız yüzeyleri tezgaha gelecek şekilde yaprakları açın. Yaprağın size yakın olan kısmına hazırladığınız harçtan bir kaşık koyup yaprağın kenarlarını içe doğru kıvırın ve rulo şeklinde sarın. Sarmaları birbirlerine değecek şekilde üst üste tencereye dizin. Üstlerini ağırlık yapacak bir tabak yerleştirip sarmaların hizasını geçecek kadar su ilave edin. Su kaynayana kadar orta ateşte pişirdikten sonra ocağı kısın ve kontrollü olarak 30-40 dakika pişirin. Fazla suyunu dikkatlice süzüp bir saat dinlendirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.