Başlarken pirinci bir kaba alıp, sıcak suda biraz tuzla bekletiyoruz. 15 dakika geçtikten sonra, yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine yeterince sıvı yağı koyup biraz kızdırıyoruz. Kızmış yağa pirinci ekleyip, tuzunu ilave ediyoruz. 7-8 dakika kadar kavuruyoruz. Kavururken pirinçleri karıştırmak başta biraz zor olacaktır, sonra daha rahat olacaktır. Ondan sonra pilava Antep fıstığı ve geceden ıslatıp haşladığımız nohutu ekliyoruz. Biraz daha karıştırıp 4 bardak sıcak su ilave ediyoruz. 10 dakika orta ateşte, sonra ise kısık ateşte kapağını kapayıp pişmeye bırakıyoruz. Tencerede çok az su kaldığında altını kapatıp, kağıt havluyla örtüp demlenmesini bekliyoruz. Sonrasında servis için hazır. Arzu edenler kayısı kurusu ilave edebilir. Afiyet olsun.