Hürrem Sultan Pilavı

İçeriği

Porsiyon

  • 4 Kişilik

 

Malzemeler

  • 250 gr pirinç
  • 100 ml Komili Riviera Zeytinyağı
  • 400 ml sıcak et veya tavuk suyu
  • 100 gr badem (kaynar suda bekletilip kabukları soyulmuş)
  • 50 gr antep fıstığı (kaynar suda bekletilip kabukları soyulmuş)
  • 50 gr kuru kayısı
  • ½ çay kaşığı muskat
  • ½ çay kaşığı kakule
  • ½ çay kaşığı zencefil
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Yapılışı

Başlarken pirinci bir kaba alıp, sıcak suda biraz tuzla bekletiyoruz. 15 dakika geçtikten sonra, yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine yeterince sıvı yağı koyup biraz kızdırıyoruz. Kızmış yağa pirinci ekleyip, tuzunu ilave ediyoruz. 7-8 dakika kadar kavuruyoruz. Kavururken pirinçleri karıştırmak başta biraz zor olacaktır, sonra daha rahat olacaktır. Ondan sonra pilava Antep fıstığı ve geceden ıslatıp haşladığımız nohutu ekliyoruz. Biraz daha karıştırıp 4 bardak sıcak su ilave ediyoruz. 10 dakika orta ateşte, sonra ise kısık ateşte kapağını kapayıp pişmeye bırakıyoruz. Tencerede çok az su kaldığında altını kapatıp, kağıt havluyla örtüp demlenmesini bekliyoruz. Sonrasında servis için hazır. Arzu edenler kayısı kurusu ilave edebilir. Afiyet olsun.