Ege Otları Salatası

İçeriği

Meyveleri veya sebzeleri sevebilirsiniz ama özellikle otları seviyor ve ilgileniyorsanız Egeli olma ihtimaliniz yüksek. Kolay ulaşabileceğiniz otları bir araya getirerek zeytinyağı ile birlikte muhteşem bir tat elde edebilirsiniz. Ege otları salatası hafif ve besin değeri yüksek içeriği ile sağlıklı öğünlerinize eşlik edecek vazgeçemeyeceğinizi önemli bir lezzet.

Ege Otları Salatası İçeriği

Porsiyon

  • 6 Kişilik

Ege Otları Salatası Malzemeleri

  • 500 gr karışık yeşillik
  • 3 dal taze reyhan
  • 3 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze kekik
  • ½ çay bardağı Komili Taş Baskı Zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • ½ bağ dereotu
  • ½ bağ maydanoz
  • Tuz, karabiber

Ege Otları Salatası Yapılışı

  • 500 gr karışık yeşilliklerinizi önce derin bir kap içerisinde iyice yıkayın.
  • Yıkadıktan sonra kabın içerisine fesleğenleri de ekleyerek tozlarından iyice arınması için 10 dakika suyun içerisinde bırakın.
  • Ardından yeşilliklerinizi süzdükten sonra geniş bir salata tabağının içerisine alın ve salatınızın sosunu hazırlamaya başlayın.
  • 1 adet limonu sıktan sonra limon suyunun içerisine ½ çay bardağı Komili Taş Baskı Zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
  • Karışım içerisine damak zevkinize uygun olacak oranda tuz ve karabiber ekledikten sonra sosunuzu 5 dakika dinlendirin.
  • Salata tabağınıza ½ bağ dereotu, ½ bağ maydanoz, 3 dal taze reyhan, 3 dal taze fesleğen ve 2 dal taze kekik ekledikten sonra hazırlamış olduğunuz sosu ilave ederek salatanızı iyice karıştırın.

Artık Ege Otları Salatası hazır. Afiyet olsun.