Buğdaylı Zahter Salatası

İçeriği

Buğdaylı Zahter Salatası kolay sindirimi tercih edenler için iyi bir seçenektir. Genellikle kahvaltıda tercih edilen zahter, buğdaylı zahter salatası ile günün istediğiniz öğününde hafif bir tercih olarak ön plana çıkıyor.

Buğdaylı Zahter Salatası İçeriği

Porsiyon

  • 4 Kişilik

Buğdaylı Zahter Salatası Malzemeleri

  • 200 gr aşurelik buğday
  • 50 gr zahter
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 50 gr beyaz peynir
  • 5 dal maydanoz
  • Kıtır ekmek
  • ½ çay bardağı Komili Erken Hasat Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz, karabiber

Buğdaylı Zahter Salatası Yapılışı

  • Buğdaylı Zahter Salatası hazırlamak için, 200 gramlık aşurelik buğdayınızı bir gece önceden soğuk suyla ıslatın.
  • Ertesi gün ıslatmış olduğunuz buğdaylarınızı iyice yıkayıp haşlayın.
  • Kırmızı dolmalık biberi, zahteri ve maydanozlarınızı derin bir kabın içerisinde suda iyice yıkayın.
  • Daha sonra kesme tahtasında zahteri iri bir şekilde kıyarak bir derin bir kabın içerisine koyun.
  • Ardından soğan ve kırmızı dolmalık biberinizi küp şeklinde doğrayarak kabın içerisine ekleyin.
  • Maydanozları kıydıktan sonra 50 gramlık beyaz peynir ile iyice karıştırarak toplar haline getirip kenara alın.
  • Haşlanmış buğdayınızı ve kıtır ekmeklerinizi de kabın içerisine ekledikten sonra içine ½ çay bardağı Komili Erken Hasat Zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın.
  • Karışımınızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunu maydanozlu peynir toplarını ekleyin.

Buğdaylı Zahter Salatası artık hazır. Afiyet olsun.