Sebze Lazanya

MALZEMELER:

2 uzun kabak
1 orta boy patlıcan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı
1 çay bardağı toz parmesan

Beşamel Sos:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

TARİF:

Sebzeleri boyuna 2mm kalınlığında kesin. Patlıcan kararmasın diye tuzlu suya koyun. Beşamel sosu için soslukta unu yağ ile kavurup yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpın. Kıvam alınca karabiber ve tuzu ekleyip üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
Fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. 1 kat kabak, 1 kat beşamel ,1 kat patlıcan 1 kat beşamel olacak şekilde elinizdeki malzemeyi bitirin. En üste sarımsak rendesi ve toz parmesanı koyup 180 derece fırında 35 dakika pişirin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar