Pratik Tarifleriyle: Avokado Nasıl Yenir?

Sosyal medyada paylaşılan birbirinden güzel avokado tariflerini görmüşsünüzdür. Eğer avokadonun sağlığa yararlarını da araştırdıysanız evinizde olgunlaşmayı bekleyen bir avokado olduğunu tahmin ediyoruz. Şimdi sıra, aklınızdaki şu soruların cevabını bulmakta: ¨Avokado ne zaman olgunlaşır ve nasıl yenir?¨

Avokado, olgunlaşmadan toplanan bir meyvedir. Avokadonun yenilebilecek yumuşaklık ve olgunluğa gelmesi için oda sıcaklığında 6-7 gün bekletilmesi gerekir. Buzdolabında saklandığı zaman ise kuruyabilir. Avokadoyu daha kısa sürede yiyebilmek için de onu muz ya da elmanın yanına koyabilirsiniz. 

Muz ve elma gibi meyveler, etilen adı verilen bir gaz salgılar. Bu gaz da meyvelerin hızla olgunlaşmasına yardım eder. Olgunlaşmamış haldeki avokadoyu muz ya da elmayla birlikte bir kese kağıdının içine koyarak 2 gün içerisinde yenilebilecek kıvama getirebilirsiniz. Avokado olgunlaştıkça kabuğunun rengi koyulaşıp yumuşayacaktır. Ancak fazla yumuşayıp tadının bozulmaması için kabuğuna dokunarak avokadoyu kontrol edebilirsiniz.

Şimdi, sıra avokadoyu kesmekte:

  • Avokadoyu ortadan ikiye kesip içindeki kalın çekirdeği çıkarın. Bıçağın ucuyla çizikler atarak avokadoyu bölümlere ayırın ve kaşıkla bu parçaları çıkarın.
  • Bir diğer yöntem ise kabuğunu soyup avokadoyu dilimler halinde doğramaktır. 

Artık elinizde; üzerine biraz tuz, zeytinyağı ve limon ekleyip yenmeye hazır hale gelecek avokadonuz var. Daha lezzetli bir şekilde yemek için deneyebileceğiniz avokado tarifleri ise yazımızın devamında sizi bekliyor. 

Avokado ile Ne Yapılır?

Avokado, baskın bir tadı olmadığı için birçok tarifle uyum sağlayabilen bir meyvedir. İşte, her öğüne özel avokadolu tarifler:

Avokadolu Omlet Tarifi

Evdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kahvaltılık avokadolu omlet için gerekli malzemeler şunlar:

Avokadolu omleti hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Avokadoyu bir çatal yardımıyla ezin.
  • Kapya biber ve soğanı ince ince kıyın.
  • Bir kasede yumurta, süt, un, tuz ve karabiberi çırpın.
  • Kızdırdığınız tavaya 3 yemek kaşığı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyin.
  • Kasede hazırladığınız karışımı tavaya dökün.
  • Tavadaki omletin bir tarafına avokado karışımını yayın. Omletin diğer yarısını bu karışımın üzerine doğru kapayın.
  • Her iki tarafını da kızarana kadar pişirdiğiniz sebzeli omleti taze otlarla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Avokadolu Sos Tarifi

Kızarmış ekmek, et ya da ızgara sebzeyle birlikte her öğünde tüketebileceğiniz avokadolu sos için gerekli malzemeler şunlar:

  • 1 adet olgunlaşmış avokado 
  • Yarım çay bardağı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Limon suyu

Avokado ezmesi olarak da bilinen dip sosu hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Sarımsağı ve avokadoyu ezin.
  • Ezdiğiniz sarımsak ve avokado ile zeytinyağı, sirke, yoğurt, tuz ve limonu bir kaseye koyarak karıştırın. Avokado sos hazır oldu bile.

Afiyet olsun!


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar