Pırasa Yemenin En Zevkli Yolu: Pırasalı Kiş Tarifi

Sahi o en sevdiğiniz mekanda yediğiniz kiş ne kadar da lezzetliydi değil mi? Kiş lezzetini tekrar tatmak için evden çıkmayı beklemenize gerek yok. Uzun bir uğraş gerektirmeden sadece birkaç adımda bu müthiş lezzeti kendi mutfağınızda pişirebilirsiniz. İşte pratik pırasalı kiş tarifi:

Pırasalı Kiş İçin Gerekli Malzemeler:

Görüntüsüyle iştah kabartan pırasalı kişi hazırlamak oldukça kolay. Pırasa aldıysanız evinizde her zaman olan şu malzemelerle zeytinyağlı kiş lezzetini hazırlamaya başlayabilirsiniz:

Kiş Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  1. İki su bardağı un
  2. Yarım su bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  3. 1 adet yumurta
  4. 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemeleri:

  1. Bir buçuk su bardağı paket krema
  2. 5 sap pırasanın beyaz bölümü
  3. Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  4. Kaşar Peyniri
  5. Tuz
  6. Karabiber

Pırasalı Kiş Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı pırasalı kişin hamurunu hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Derin bir kasenin içerisine yumurta, zeytinyağı, un ve tuzu ekleyerek karıştırın. Homojen ve pürüzsüz bir hale gelince hamuru açmaya başlayabilirsiniz.
  • Kiş hamurunu bir merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm’lik bir tart kalıbının içerisine yerleştirebilecek şekilde açın.
  • Tart kalıbına yerleştirdiğiniz hamuru, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 

Tart hamuru pişerken kişin iç malzemesini hazırlamaya başlayabilirsiniz:

  • Pırasaları küçük küçük doğrayın.
  • Kızdırdığınız tavanın içerisine Komili Riviera Zeytinyağını dökün.
  • Pırasaları ekleyin. Üzerinde tuz ve karabiber ekledikten sonra pırasalar yumuşayana kadar kavurun.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra rendelediğiniz kaşarı ve kremayı pırasaya ekleyip karıştırın.
  • Zeytinyağlı pırasalı kişin harcını hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın.

Pırasalı kişi zevkinize göre sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar