PİDELİ KEBAP

MALZEMELER

  • Yarım adet bayat ramazan pidesi
  • 500 g ince dilimlenmiş dana bonfile
  • 4 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 2 adet domates ya da yarım kase kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 kase çırpılmış süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Ekmekleri ve domatesleri küp küp doğrayın ve bir yemek kaşığı Komili zeytinyağıyla genişce bir tavada kavurmaya başlayın.
  • Diğer bir tavada bonfileleri tereyağı ve zeytinyağıyla hızlı ateşte soteleyin ve bu esnada içine kaya tuzunu ekleyin.
  • Birkaç dakika sonra bonfilelere domates salçası ve karabiberi ilave edin.
  • Ekmekler hazır olunca servis tabağına koyun ve üzerine çırpılmış yoğurdu yayın.
  • En üste de bonfileleri ekleyip servis edin.
  • Dilerseniz yanına kızarmış biber ve domates de ekleyebilirsiniz.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar