MÜŞERREF HANIM GÜVECİ

MALZEMELER

  • 12 adet kuzu pirzola ya da kemikli kuzu eti
  • 5 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet taze kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı Komili riviera zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Patlıcan ve domatesleri soyun ve irice doğrayın.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik kıyın.
  • Toprak bir güveci ısıtın.
  • Altına soğanı ve kuzu pirzolaları koyup Komili zeytinyağı ile pirzolaları mühürleyin.
  • Daha sonra üzerine sırası ile patlıcanı, biberleri, sarımsakları ve domatesleri yerleştirin.
  • Bir kasede su ile salça ve baharatları karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu güvece ekleyin ve kapağını kapatın yahut folyo ile sarın.
  • Ocağın altını kapatıp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ilk olarak 30 dakika, daha sonra 160 derece fırında 90 dakika pişirin.
  • Pişen güveci fırından çıkarıp güzelce karıştırın.
  • 10 dakika dinlendirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar