Limonlu Kek

MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Komili Ege Sızma Zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
Sos
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu

TARİF:

3 yumurtayı çırpın ve sırasıyla 1 su bardağı zeytinyağı, limon suyu ve şekeri ekleyip iyice çırpın. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp yavaş yavaş ekleyin. En son limon kabuğunu da ekleyip, önceden zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına dökün ve 160 derecelik fırında 1 saat pişirin.
Sosu, bir sos tenceresinde limon suyu ve pudra şekerini çektirin ve soğuyana kadar karıştırın. Kekin üzerinden dökün.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar