LEBENİYE

MALZEMELER

  • 250 g yağsız kuzu kuşbaşı
  • 1 kilo süzme yoğurt
  • 10 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık un
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nane
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Kuzu etini su, tuz, karabiber ile 1 saat haşlayın.
  • Haşlanan etleri tencereden çıkarıp didikleyin ve tekrar tencereye koyun.
  • İçine haşlanmış nohutu, pirinci, karabiberi ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Diğer tarafta başka bir tencerede yoğurdu, yumurtayı ve unu iyice çırpın ve kısık ateşte ocağa koyun. Hiç durmadan çırpmaya devam edin, ta ki yoğurdunuzdan dumanlar çıkıncaya kadar.
  • Diğer tarafta hazır olan tencerenin altını kapatıp yoğurdunuzu karıştırarak ağır ağır ilave edin.
  • Bir tavada Komili zeytinyağını kızdırın ve bir kepçenin içine naneyi koyun.
  • Kepçeyi çorbanın üzerine getirip Komili zeytinyağını ilave edin ve kızaran nanelerin çorbanın üzerine dökülmesini bekleyin.
  • Güzelce karıştırıp servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar