KÖFTELİ DÜRÜM

6 kişilik

Malzemeler

Köfte için:

300 gr kuzu kıyma

1 küçük soğan, rendelenmiş, suyu sıkılmış

5 çorba kaşığı (50 ml) Komili Natürel Sızma Zeytinyağı

Tuz, karabiber

Humus için:

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

2 çorba kaşığı tahin

3 çorba kaşığı sıcak su

1 çorba kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

Diğer malzemeler:

3 büyük lavaş ekmek

Roka yaprakları

Pancar turşusu, ince dilimlenmiş

Sarı ve kırmızı biber, çubuk kesilmiş

Yapılışı

Humus için; haşlanmış nohut, tahin, sıcak su, limon suyu, kimyon ve bir tutam tuzu rondodan geçirerek pürüzsüz kıvama getirin. Bir kenara alın.

Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, bir tutam tuz ve karabiberi yoğurarak karıştırın. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak kalınlığında köfteler yapın. Komili Natürel Sızma Zeytinyağı’nı yapışmaz tabanlı bir tavada ısıtıp köfteleri tavaya alın. Ters yüz ederek kızartın.

Lavaşları tezgaha yayıp üzerine ince bir kat humus sürün. Roka yaprakları, ince dilimlenmiş pancar turşusu, sarı ve kırmızı biberleri ekleyin. Köfteleri de düz bir sıra olacak şekilde dizip dürüm şeklinde sarın. Dürümleri arzuya göre iki ya da üç parça olacak şekilde kesin. Bekletmeden servis edin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar