KIYMA TAVA

MALZEMELER

  • Yarım kilo yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı Komili riviera zeytinyağı
  • 1 adet taze kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet ince dilimlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Tüm sebzeleri incecik kıyın ve bir karıştırma kabına alın.
  • Kıymayı, tuzu, karabiberi ve salçaların yarısını kaba ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Bir fırın tepsisini Komili zeytinyağı ile yağlayıp dilimlenmiş patlıcanları tepsiye dizin.
  • Üzerine kıymayı eşit şekilde yayın.
  • Kalan salçaları yarım su bardağı suda eritip tepsinin üzerine dökün.
  • Dilerseniz tepsinin üzerine ilave olarak domates, soğan ve biber dizerek 200 derece fırında 35 dakika pişirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar