Zeytinyağlı Tarifler

Kış Mevsiminin Vazgeçilmezi: Zeytinyağlı Levrek Tava

Kış Mevsiminin Vazgeçilmezi: Zeytinyağlı Levrek Tava

Levrek, palamut gibi büyük balık türlerinin fırında, istavrit, hamsi benzeri küçük balıkların ise tavada pişirileceği düşünülür. Aslında büyük balık türlerinin filetoları zeytinyağı ile tavada kızartıldığı zaman bambaşka bir lezzet kazanır. Siz de tavada balığın doyumsuz lezzeti ile tanışmak isterseniz zeytinyağlı levrek tava hazırlığına başlayın.

Servis Önerisi: 2 Kişilik

Süre: 30 dakika

Malzemeler

Eylül ayı demek balık sezonunun açılması yani balık sofralarında bir araya gelmek demek. Nisan ayına kadar süren ve balık çeşitliliğinin yüksek olduğu bu dönemde sevdiklerinize unutulmaz bir sofra hazırlamak için şu malzemeleri not edebilirsiniz.

  • 4 adet levrek fileto
  • Yarım çay bardağı badem
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz

Sebze Sote İçin

  • Havuç
  • Kabak
  • Brokoli
  • Kırmızı pul biber

Hazırlanışı

  • Bir tavaya Komili Riviera zeytinyağını ekleyin ve yağı kızdırın.
  • Levrek filetoları tuzlayın, derileri alta gelecek şekilde tavaya koyun ve 5 dakika kızartın.
  • Levrek filetolar kızarırken bir yandan da maydanozu ince ince kıyın.
  • Sarımsağın üzerine geniş bir bıçakla bastırarak kabuğunu çıkarın, üzerine bir miktar tuz koyun ve havanda ezin.
  • Bademleri bir bıçak yardımıyla irice parçalayın.
  • Kapya biberi küçük parçalara bölün.
  • Sarımsak, maydanoz, badem ve kapya biberi karıştırın.
  • Levreği derisi yukarı gelecek şekilde çevirin.
  • Balığın üzerine hazırladığınız karışımı koyun.
  • Tavanın ağzını örtün ve 5 dakika daha pişirin.

İşte zeytinyağlı levrek tava hazır. Şimdi sıra balığa eşlik edecek pratik bir sebze sote hazırlamakta.

Sebze Sote

  • Mevsimine uygun sebzelerle hazırlayabileceğiniz sebze sote, hem sağlıklı hem de pratik bir lezzet.
  • Havuç, kabak ve brokoliyi buharda 10 dakika pişirin.
  • Küçük bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
  • Pişirdiğiniz sebzeleri tuzlayıp tavada orta ateşte 10 dakika boyunca soteleyin.
  • Servis etmeden önce sebzelerin üzerine pul biber serpin.
  • Levrek tavanın yanında servis ederek afiyetle yiyin.

Afiyet olsun.

  • Zeytinyağlı Levrek Tava