KİNOA VE KABAKLI SOMON KÖFTELERİ

10 adet

Malzemeler

200 gr somon fileto, derisi alınmış, ufak doğranmış

50 gr kinoa

½ adet orta boy kabak, rendelenmiş, suyu sıkılmış

½ adet kırmızı kapya biber, doğranmış

1 adet taze soğan, doğranmış

1 küçük yumurtanın beyazı

4 çorba kaşığı (40 ml) Komili Ege Natürel Sızma Zeytinyağı

Tuz

Servis için:

Arzu edilen yeşillikler

Çeri domates

Kornişon

Yapılışı

Kinoayı ufak bir tencereye alıp üzerine su ve bir tutam tuz ekleyin. Ocağa koyup kaynamaya bırakın. Yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Fazla suyunun süzülmesi için süzgece aktararak soğumaya bırakın.

Somonu kapya biber ve taze soğan ile birlikte rondoya alıp parçacıklı olacak şekilde karıştırın. Karışımı bir kaba aktarıp suyu iyice sıkılmış kabak rendesi ve ılımış kinoayı ekleyin. Bir tutam tuzla tatlandırıp yumurta beyazını da ilave ederek karıştırın.

Yapışmaz tabanlı bir tavaya Komili Ege Natürel Sızma Zeytinyağı’nı koyup ısıtın. Köfte karışımından birer kaşık alıp avcunuzun içinde hızlıca şekillendirdikten sonra tavaya aktarın. Çevirmeden önce tavaya değen yüzünün iyice kızarması için bekleyin. Somon köfteniz iyice kızardıktan sonra bir spatula yardımıyla diğer yüzünü çevirip tekrar iyice kızarana kadar pişirin.

Kızaran somon köftelerinizi bir tabağa alıp arzuya göre kornişon turşu, yeşillikler ve çeri domates ile servis edin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar