Karışık Sebze Salatası Tarifi: Farklı Damak Lezzetlerine Özel

Karışık Sebze Salatası Tarifi: Farklı Damak Lezzetlerine Özel

Hiç daha önce de yediğiniz bir salatanın bu sefer nasıl böyle lezzetli olduğuna şaşırdınız mı? Cevabınız “evet” ise hep aynı tadı yakalamanız için bir püf noktası paylaşalım: Salataların birbirinden farklı lezzete sahip olmasının ana nedeni zeytinyağının çeşidi. 

Herkesin damak tadına hitap eden farklı bir zeytinyağı var. Bu fark en çok da zeytinyağının çiğ olarak tadılabildiği salata gibi yiyeceklerde kendini gösterir. Bu ayrımı deneyerek fark etmeniz için iki ayrı sebze salatası tarifi hazırladık. Birini Komili Lezzetlik Meyvemsi Natürel Sızma Zeytinyağı, diğerini ise Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı ile terbiye ettik. 

Salata tarifine geçmeden önce bu iki zeytinyağı çeşidi arasındaki farka değinelim. Komili Lezzetlik Meyvemsi Zeytinyağı, diğer natürel sızma zeytinyağlarına göre daha yoğun bir meyvemsi tat ve kokuya sahip. Komili Lezzetlik Yumuşak Zeytinyağı ise Ege’den toplanan zeytinlerden elde ediliyor ve daha yumuşak meyvemsi bir tat veriyor. Bu natürel sızma zeytinyağı çeşitlerini tezgahınıza çıkardıysanız şimdi, salata tariflerine geçelim.

Zeytinyağlı Karışık Sebze Salatası Tarifi

Ekmeğe bile gerek duymadan yiyebileceğiniz bu doyurucu sebze salatasını hazırlamak için gerekli malzemeler şunlar:

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet salatalık
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı lor peynir
  • 2 bardak su
  • Tuz
  • Yarım limon suyu
  • 4 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Meyvemsi Natürel Sızma Zeytinyağı

Karışık Sebze Salatası Yapımı

Karışık sebze salatası hazırlamak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Havuç ve kabağı kibrit çöpü şeklinde doğrayın. 
  • Bir tavanın içerisine iki bardak su koyun ve kaynatın. Suyun içerisine kabak ve havuçları ekleyin. Yaklaşık 2-3 dakika, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Suyu süzerek kabak ve havuçları bir salata kasesine alın.
  • Kapya biber, köy biberi ve salatalığı da kibrit çöpü boyutunda kıyın. Ancak salatanın sulanmaması için salatalığın sadece kabuk kısımlarını kullanın. Dilimlediğiniz sebzeleri de salata kasesine dökün.
  • Dereotunu kıyın ve ceviz ile lorla birlikte salataya katın. Tuz ekleyin.
  • Bir kavanozun içerisine limon suyu ve Komili Zeytinyağı’nı dökün. İyice çalkaladıktan salatanın üzerine gezdirin. 

Zeytinyağının tadı ve kokusunu yoğun olarak hissedebileceğiniz salatanız hazır oldu. Afiyet olsun. 

Fettuş Salatası Tarifi

Fettuş salatası, içinde hem sebze hem hamur bulunduğu için Komili Lezzetlik Yumuşak Zeytinyağı’nı kullanabileceğiniz ideal tariflerden. Lübnan mutfağına özel fettuş salatasını hazırlamak için gerekli malzemeler şunlar:

Fettuş Salatası Yapımı

Fettuş salatasını hazırlamak için öncelikle lavaşları üçgen şeklinde doğrayın. Üzerlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Fırının ızgara ayarında hafifçe pembeleşinceye kadar lavaşları kızartın. Ardından şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Domates ve salatalığın içindeki yumuşak kısımları çıkarın. Salata ve lavaşın sulanmaması için sebzelerin sadece dış kısımlarını dilimleyin.
  • Marul ve naneyi de kıyın.
  • Domates, salatalık, marul ve naneyi bir salata kasesine alın.
  • Peyniri minik parçalara ayırın ve salataya ekleyin.
  • Susam, sumak ve tuz ekleyin.
  • Limon suyu ve zeytinyağını iyice karıştırdıktan sonra salataya katın ve karıştırın.
  • Son olarak kızarmış lavaşları ekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Komili Zeytinyağı çeşitleri ile hazırlayabileceğiniz diğer lezzetleri öğrenmek için Zeytinyağlı Tarifler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar