İSLİM KEBABI

MALZEMELER

  • 1 kilo kemer patlıcan
  • 500 g dana bonfileden kuşbaşı
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı Komili riviera zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kaya tuzu
  • Kızartma için Komili riviera zeytinyağı
  • Yeterince kürdan

HAZIRLANIŞI

  • Soğanla birlikte domateslerin ve biberlerin ikisini yemeklik doğrayın.
  • Eti iki yemek kaşığı Komili zeytinyağında kavurmaya başlayın ve daha sonra soğanı, tuzu,karabiberi ilave edin.
  • Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız biber ve domatesi ekleyip altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Etiniz pişerken patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Patlıcanları altın sarısı olana kadar zeytinyağında kızartıp bir kağıdın üzerinde yağını çektirin.
  • Ufak bir kaseye patlıcanları artı şeklinde yayın ve hazır olan et sotenizden ortasına yerleştirip bohça şeklinde kapatın.
  • Hazır olan kebabı bir fırın tepsisine yan yana dizin.
  • Kalan domates ve biberleri dilimleyip bir kürdan yardımı ile islim kebaplarının üzerine tutturun.
  • Salçayı su ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
  • Sosu fırın kabına döküp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar