İRMİK HELVASI

MALZEMELER

  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 50 g çam fıstığı
  • 250 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Komili Taş Baskı natürel sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

  • Bir tencerede tereyağı ile irmiği kavurmaya başlayın.
  • İrmik hafif altın sarısı olana kadar yaklaşık yarım saat kısık ateşte kavurma işlemine devam edin.
  • İrmik istediğiniz şekilde kavrulunca sıcak sütü ve suyu ekleyin.
  • Beraberce birkaç dakika pişirip altını kapatın ve içine şekerini ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Bu esnada çam fıstıklarını bir tavada Komili zeytinyağı ile kızartın.
  • 15 dakika sonra helvanın üzerine çam fıstıklarını ekleyerek servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar