HURMALI RAMAZAN PİDESİ

MALZEMELER

  • 1 kilo un
  • 50 g Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 850 g su
  • 1 kase ayıklanmış hurma
  • 20 g kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 20 g maya (ekşi ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz

ÜZERİ İÇİN

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı kaynar su

HAZIRLANIŞI

  • İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve şekeri güzelce yoğurun.
  • 5 dakika dinlendirip kalan suyu, 4’e bölünmüş hurmayı ve Komili zeytinyağını ilave edin.
  • Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
  • Bu esnada 2 yemek kaşığı suyla unu güzelce karıştırıp, bir anda sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız bu karışıma şifa ya da bulamaç denir.
  • Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine hazırladığınız bu şifayı sürün.
  • Parmaklarınızla üzerine kare şekilleri yapıp 240 derece fırında 12-15 dakika arasında pişirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar