Hafta Sonu Sofralarına Özel: 3 Kahvaltılık Sos Tarifi

Hafta Sonu Sofralarına Özel: 3 Kahvaltılık Sos Tarifi

Yöresel kahvaltılıklardan oluşan gurme bir sofra hazırladınız. Her şey damak tadınıza uygun. Ancak bir şeyler gözünüze eksik mi görünüyor? Sofranızı zenginleştirmek için ¨Kahvaltıya ne yapsam?¨ diye soruyorsanız bunun cevabı lezzetli soslarda gizli. Kalkmak istemeyeceğiniz bir hafta sonu kahvaltısı hazırlamak için tek yapmanız gereken sos reçetelerimize göz atmak. 

Kuru Domatesli Kahvaltılık Sos

Kurutulmuş domates, her mevsim yenilebilecek aromatik lezzetlerden birisi. Özellikle zeytinyağının meyvemsi aroması ile birleşince başlı başına mükemmel bir kahvaltılık haline gelir. Ancak en mükemmel halini tatmak için kuru domatesli sos yapmanızı öneririz. İşte, kurutulmuş domatesli kahvaltılık sos için gerekli malzemeler:

Pratik kuru domatesli kahvaltılık sos yapımı için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Kaynamış suyun içerisine kurutulmuş domatesleri koyun ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Yumuşayan domatesleri süzün ve kağıt havlu üzerinde hafifçe kurutun.
  • Sarımsağın üzerine tuz serperek havanda dövün.
  • Blenderın içerisine kurutulmuş domates, sarımsak ve kalan tüm malzemeleri ekleyin.
  • Kremamsı bir kıvam alana kadar karışımı blenderdan geçirin.

Hepsi bu, kurutulmuş domatesli kahvaltılık sos servise hazır.

Köz Patlıcanlı Kahvaltılık Sos

Közlenmiş patlıcanın tütsülü tadı, mezelere olduğu kadar soslara da çok yakışır. İnce damak zevkini yansıtan bir kahvaltı sofrası için köz patlıcanlı kahvaltılık sosu hazırlayabilirsiniz. Közlenmiş patlıcanlı kahvaltılık sos için gerekli malzemeler:

Közlenmiş patlıcanlı kahvaltılık sos yapım aşamaları şunlar:

  • Patlıcanı yıkayıp kurulayın. Üzerine çatal yardımı ile delikler açarak patlıcanın içinin de pişmesini sağlayın. Fırını ızgara ayarına getirin ve patlıcanın her iki tarafını közleyin.
  • Közlenen patlıcanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Domatesleri soyun. 
  • Domates ve biberleri küp küp doğrayın.
  • Kızdırdığınız bir tavaya zeytinyağı dökün. İçerisine sarımsak, domates, patlıcan, biber ve tuzu koyun. Sebzeleri yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kavurun.
  • Karışımın üzerine su ve biber salçasını da ekleyerek 5 dakika daha pişirin.

Sosu ılık halde servis edebilirsiniz.

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine sürerek yiyebileceğiniz çemen, hazırlaması kolay ve lezzetli soslardan birisi. Pratik çemen tarifi için gerekli malzemeler şunlar:

  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı Komili Soğuk Sıkma Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı galeta unu ya da kuru ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kolay kahvaltılık çemen yapımı için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Sarımsakları dövün.
  • Sarımsağı ve diğer tüm malzemeleri bir kaseye alarak iyice karıştırın.
  • Tabağa koyduğunuz sosu, üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Kahvaltıya özel diğer tariflerimizin yer aldığı 3 Patatesli Kahvaltılık Tarifi yazımızı okuyarak hafta sonu menüsünü belirleyebilirsiniz.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar