Güne Zevkle Başlatacak Kahvaltılık Peynir Tarifi: Sürk Peyniri Nasıl Yapılır?

Yöresel kahvaltı ürünlerinden olan sürk peyniri kahvaltı mekanlarının en sevilen yiyeceklerindendir. Bu aromatik peyniri yemek için aslında evinizden çıkmanıza bile gerek yok. Sürk peyniri yapımı için mutfağınızda bulunan birkaç malzeme yeterli. Nasıl mı? İşte tadı damağınızda kalacak bir sürk peyniri tarifi.

Servis Önerisi: 6 kişilik

Süre: 15 dakika

Malzemeler:

Aktarınıza ve markete uğrayıp şu malzemeleri aldıktan sonra sürk peynirini hazırlamaya başlayabilirsiniz:

  • 500 gr çökelek
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 3 yemek kaşığı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı toz zahter
  • 1 çay kaşığı kişniş 
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı tatlı biber

Hazırlanışı:

En güzel kahvaltılık tarifler arasında yer alan sürk peynirini oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz:

  • Derin bir kasenin içerisine tüm malzemeleri koyun.
  • Sürk peyniri malzemeleri tamamen birleşene kadar yoğurun.
  • Sürk peynirine ucu sivri bir yumurta şekli verin.
  • Sürk peynirlerinin altına ve üstüne kağıt havlu serin. Yaklaşık 4 saat kağıt havlu içerisinde bekletin. Islandıkça kağıt havluyu yenileyin. Hatay sürk peyniriniz hazır. 

Sürk Peyniri Nasıl Servis Edilir?

Sürk peynirini hemen yiyecekseniz dilimledikten sonra üzerine bolca zeytinyağı dökerek servis edebilirsiniz. Sürk peyniri sadece ekmek arası yenilmez, aynı zamanda peynir ve zeytinyağının müthiş birleşimine de ekmek bandırılır. Sürk peynirini bir kavanoza koyup üzerini kaplayacak şekilde Komili Natürel Sızma Zeytinyağı ekledikten sonra uzun süre muhafaza edebilirsiniz. 


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar