GÜLLAÇ BAKLAVASI

MALZEMELER

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 parça misk
  • 1 kase dövülmüş fındık
  • 1 kase dövülmüş badem

ŞERBET İÇİN

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI

  • Şerbet için su ve şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Sütü ısıtıp gül suyu ve misk ilave edin.
  • Güllaç yapraklarının 5 tanesini ıslatıp bir tepsiye yayın.
  • Ortasına badem ve fındıkları ilave edip 5 kat daha güllaç yaprağı ilave edin.
  • Tepsideki güllaçı dilimleyin.
  • Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
  • 15 dakika sonra servis edin


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar