Zeytinyağlı Tarifler

Fırın Kereviz

Fırın Kereviz

MALZEMELER:

  • 2 büyük kereviz
  • Rokfor peyniri
  • 1 demet roka
  • 1 küçük boy mor soğan
  • 2 yemek kaşığı Komili Filtresiz Zeytinyağı
  • 1 su bardağı taze fındık
  • 1/2 su bardağı yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı bal

TARİF:

  • 2 büyük kerevizden 1 parmak kalınlığında diskler çıkarın.
  • Fırın kağıdına dizip üzerinden zeytinyağı ile geçin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Soğurken bir kasede yıkanmış kurulanmış rokaları zeytinyağ, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
  • Kerevizleri servis edeceğiniz tabağa dizin, üzerine bir tutam roka, ince halkalarla mor soğan ve birer dilim rokfor peyniri koyun.
  • İri iri kırdığınız fındıkları ve bir kaşık balı üzerilerinden dökün.

Afiyet Olsun

  • Fırın Kereviz