EKŞİLİ YAHNİ

MALZEMELER

  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 10 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Kaya tuzu

KÖFTESİ İÇİN

  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kuru nane

HAZIRLANIŞI

  • Bir tencerede Komili zeytinyağının yarısı ile kuzu etini 10 dakika kavurun ve üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip etinizi 1 saat kadar kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada köftesi için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun ve misket büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Hazır olan köfteyi 3 dakika kaynar suda haşlayıp kenara alın.
  • Etiniz pişince bir süzgeç yardımıyla sudan alın ve elinizle didikleyin.
  • Didiklediğiniz etleri tekrar et suyuna pirinç ve nohutla beraber koyun ve pişmeye bırakın.
  • 25 dakika sonra salçaları ve nar ekşisini ilave edin.
  • Birkaç taşım kaynayınca hazırladığınız köfteleri ekleyin.
  • Ekşili yahni pişmeye devam ederken, kalan Komili zeytinyağında naneyi yakmadan kavurun ve tencereye ilave edin.
  • Altını kapatıp servis yapın

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar