EKMEK AŞI

MALZEMELER

  • 1/2 adet bayat ramazan pidesi
  • 10 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 4 adet tarla domatesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Hazırlanışı

  • Bayat pideleri küp küp doğrayın ve kurumaya bırakın.
  • Ekmekler ne kadar kuru olursa o kadar lezzetli olur. Bunun için birkaç gün bekletebilir ya da 100 derece fırında 1 saat bekletebiliriniz.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve bir tencerede Komili zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • Daha sonra domatesi, salçayı, tuzu, karabiberi, nar ekşisini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın.
  • 15 dakika sonra içine bayat ekmeklerinizi atın ve birkaç dakika daha pişmeye bırakın.
  • Bu arada maydanozları yaprak yaprak ayıklayın.
  • Yemeğin altını kapatıp maydanozunu ilave edip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar