DOMATES PİLAVI

MALZEMELER

  • 1,5 kilo tarla domatesi
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı Komili Soğuk Sıkma zeytinyağı
  • Yarım demet kıyılmış roka
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Yarım demet kıyılmış kuru soğan
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Sarımsağı bir tencerede 2 yemek kaşığı Komili zeytinyağı ile hafifçe kavurup üzerine domatesleri ekleyin.
  • Domatese pirinci, tuzu, karabiberi ve şekeri ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30 dakika, arada karıştırarak çok kısık ateşte pişirin.
  • Pirinçler pişince altını kapatıp tüm yeşillikleri ve tereyağını ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Kalan 2 yemek kaşığı Komili zeytinyağına 1 diş sarımsak rendeleyip tatlandırın.
  • Pilavınızı servis tabağına alıp üzerine sarımsakla tatlandırdığınız Komili zeytinyağını gezdirerek servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar