Diyet Yapmayı Zevkli Hale Getirecek 3 Salata Tarifi

Glisemik İndeksi Düşük Salata: Maş Fasulyesi Salatası

Diyet yapıyorsanız düşük glisemik indeksin önemini duymuşsunuzdur. Glisemik indeksi, karbonhidratların kan şekerini yükseltme hızıdır. Düşük glisemik indeksli besinler kan şekerini yavaşça yükseltir. Bu da daha uzun süre tok durabilmeniz ve enerjinizi koruyabilmeniz anlamına gelir. İşte glisemik indeksi düşük gıdalardan olan maş fasülyesi ile hazırlayabileceğiniz harika bir diyet salatası: 

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  • Maş fasulyesini çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.
  • Kapya biberi jülyen biçiminde kesin.
  • Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince ince kıyın.
  • Yaklaşık 1 avuç cevizi bıçak yardımı ile iri parçalara ayırın.
  • Haşlayıp süzdüğünüz maş fasulyesini derin bir salata kasesine alın.
  • Dilimlediğiniz malzemeleri üzerine ekleyin.
  • Son olarak tuz, sirke ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Afiyet olsun.

Lif Bakımından Zengin Salata: Siyah Pirinç Salatası

Yabani pirinç olarak da bilinen siyah pirinç, beyaz türüne göre lif bakımından daha zengindir. Karbonhidrat değeri de beyaz pirince göre daha düşüktür. Bu iki özelliği siyah pirinci diyet yapanlar için ideal bir seçenek haline getirir. 

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  • Yabani pirinci bol suda yıkayın.
  • Pirinçleri az miktarda tuz eklediğiniz suda haşlayın ve süzün.
  • Havuç ve kerevizleri küçük küpler halinde doğrayın. Rendelediğiniz zaman sebzeler suyunu çok fazla verebileceği için bıçak yardımı ile doğrayabilirsiniz.
  • Küçük boy bir mor lahananın yarısını ince ince kıyın.
  • Salatalıkların kabuklarını soymadan dış kısımlarını kesin ve dilimleyin. Salatalığın çekirdekli kısmı sulu olduğu için salataya katmamanızda fayda vardır.
  • Taze naneyi ince ince kıyın. Taze naneniz yoksa fesleğen de tercih edebilirsiniz.
  • Pirinç, zeytinyağı, tuz, limon ve dilimlediğiniz tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırın.

Afiyet olsun. 

Düşük Kalorili Salata: Karnabahar Salatası

Kilo vermeye yardımcı sebzelerden olan karnabahar, düşük kaloriye sahiptir. Bu özelliği sebebiyle diyet yaparken tercih edebileceğiniz karnabahar salatası aynı zamanda doyurucu bir öğündür. 

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  • Karnabaharları küçük parçalara ayırıp yıkayın ve buharda yaklaşık 10 dakika haşlayın.
  • Kapya biberi ve pancar turşusunu küçük küpler halinde doğrayın.
  • Yanmaz bir tavaya koyduğunuz bademleri karıştırarark yaklaşık dakika ısıtın. Böylece kuruyemişin sahip olduğu lezzeti daha yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz.
  • Isınıp soğuyan bademleri bir bıçak yardımı ile iri iri doğrayın.
  • Kuzu kulağını büyük parçalar halinde kıyın.
  • Tüm malzemeleri salata kasesine alın.
  • Salata karışımının üzerine zeytinyağı, tuz ve sirke ekleyin.

Afiyet olsun.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar