Davetsiz Misafirlere Hazırlık: 30 Dakikada 3 Yemek

30 dakika 3 yemek

Tam da öğünü makarna ile geçiştirmeye karar vermişken bir telefon gelir ve dostlarımızın beklenmedik ziyaretlerini haber alırız. Hazırlıksız yakalandığımız bu durumlarda sofralarımızı sevdiklerimizle paylaşmanın en kolay yolu hızlı yemek tariflerine başvurmaktır. 

¨Peki ama pratik ev yemekleri nelerdir?¨ dediğinizi duyar gibiyiz. Böylesi beklenmedik zamanlarda misafirlerinizi ağırlamanızı sağlayacak kolay yemek tariflerini sizin için derledik. İşte 30 dakikada hazırlayabileceğiniz 3 pratik tarif.

Tarhanayı Aratmayan Pirinç Çorbası 

pirinç çorbası

Zamanınız kısıtlı, o yüzden dilerseniz hemen pirinç çorbası için gerekli malzemelere bakalım:

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı Komili Riviera Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Nane

Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhana lezzetini yakalayabileceğiniz pirinç çorbasını yapmak için şu pratik adımları izleyebilirsiniz:

  • Bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, dilimlenmiş biber ve domatesi koyun. 1-2 dakika sebzeleri soteleyin.
  • Karışımın üzerine 1 yemek kaşığı un koyup kavurun ve üzerine 5 su bardağı su ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı unu da yoğurt ile karıştırın. Çorbadan 1 kepçe alıp bu karışıma ekleyin. Ilık karışımı çorbaya katın.
  • İçerisine 1 tatlı kaşığı ve dilediğiniz kadar kuru nane ekleyin.
  • Çorbayı blendırdan geçirin.
  • İçerisine pirinç koyun ve 5 dakika boyunca kaynatın.

Çorbanız kaynarken patates boranisini hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

Kolay ve Hafif: Patates Boranisi Tarifi

patates boranisi

Hem yaza hem kışa uygun bu hafif yemek için ihtiyacınız olan malzemeler sadece şunlar:

Patates Boranisi Nasıl Yapılır?

Patates boranisini yapmak için öncelikle patatesleri haşlayın. Bu aşamada son tarifi de hazırlamaya başlayabilirsiniz. Patatesler haşlandıktan sonra şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Patatesleri bir çatal yardımı ile ezin.
  • İçerisine tuz ve pul biber ekleyin.
  • Patates ılınınca üzerine süzme yoğurt dökün ve zeytinyağı gezdirin.

Şimdi sıra son yemeği hazırlamakta.

Hem Sıcak Hem Soğuk Güzel: Zeytinyağlı Barbunya

pirinç çorbası tarifi
Top view of a brown bowl filled with white beans shot on rustic wood table. A wooden spoon is beside the bowl with some beans on it. DSRL studio photo taken with Canon EOS 5D Mk II and Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Birçok tarife uyum sağlayan, doyurucu yemeklerden birisi de zeytinyağlı barbunyadır. Kısa sürede zeytinyağlı barbunya hazırlamak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı taze ya da konserve barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı barbunyayı pişirmek için adım adım yapabilecekleriniz:

  • Küp küp doğradığınız soğanları zeytinyağının içerisinde soteleyin.
  • İçerisine domates ve barbunyayı ekleyin.
  • Üzerine 2 bardak sıcak su koyun.
  • Yaklaşık 2-3 dakika sonra da küp küp doğradığınız havucu ilave edin.
  • Tuz ve toz şekeri de serptikten sonra barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar