ÇAM FISTIKLI MÜCVER

MALZEMELER

  • 2 adet rendelenmiş kabak
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 demet kıyılmış maydanoz
  • 1/2 demet kıyılmış yeşil soğan
  • 1/2 demet kıyılmış dereotu
  • 1/2 demet kıyılmış taze nane
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Komili riviera zeytinyağı
  • Çırpılmış labne peyniri
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

HAZIRLANIŞI

  • Kabakları derince bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine ince kıydığınız maydanoz, taze nane, yeşil soğan ve dereotunu ilave edin.
  • Yumurtaları karışımın üzerine kırın.
  • Un, tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırın.
  • Hazır olan mücveri Komili zeytinyağı ile yağladığınız tavaya birer kaşık olacak şekilde yerleştirin.
  • Üst taraflarına susam ve çam fıstığı ekleyin ve sonra da bu tarafını pişirin.
  • İki tarafı da güzelce kızarınca servis tabağına alın.
  • Mücverlerin üzerine labne peyniri ve kavrulmuş susam koyarak servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar