Zeytinyağlı Tarifler

Makarnanın En Lezzetli Hali: Mantarlı Tagliatelle

Makarnanın En Lezzetli Hali: Mantarlı Tagliatelle

Un, su ve tuzun birleşimi yani hamur, mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Neredeyse tüm öğünlerde bu üç malzemenin sihirli buluşmasını kullanıyoruz. Ekmek, erişte, börek ve daha birçok farklı şekilde.

Türk mutfağında olduğu gibi İtalyan mutfağında da hamura geniş yer ayrılır. Biz de bu ortak damak tadından yola çıktık ve Akdeniz havasını sofranıza taşıyacak pratik bir zeytinyağlı makarna tarifi hazırladık. Zeytinyağı, makarna ve mantarın birleşimi ile ortaya çıkan bu pratik tarif sofralarınızın favori yemeği haline gelecek.

Servis Önerisi: 4 Kişilik

Süre: 30 dakika

Malzemeler

  • 400 gr kestane mantarı
  • 1 paket yumurtalı tagliatelle
  • Maydanoz
  • Dil peyniri ya da mozzarella
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe göre taze fesleğen

Hazırlanışı

  • Kestane mantarlarını köklerindeki topraklar temizlenecek şekilde yıkayın.
  • Mantarları şemsiyesinden sapına doğru ince dilimler halinde doğrayın.
  • Yapışmaz bir tavayı boşken ocağa koyun ve kızdırın. Kızan tavaya Komili Riviera zeytinyağını dökün ve sarımsakları ekleyin.
  • Kokusu çıkınca sarımsakları yağın içerisinden kaşık yardımıyla alın.
  • Mantarları tavaya alın ve kapağını kapatarak kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın.
  • Geniş bir tencerenin içerisine su koyun, kaynama derecesine geldiği zaman tuz ilave edin ve tagliatelleleri bütün halinde suya ekleyin.
  • Makarnayı tencereye koyduktan 5 dakika - sonra kaynayan makarna suyundan 3 yemek kaşığı alarak mantarın üzerine ilave edin.
  • Bir demet maydanozun üçte birini ince ince kıyın. 15 dakika pişen mantarların üzerine koyun ve 5 dakika daha pişirin.
  • Dil peyniri ya da mozzarellayı rendeleyin ve mantarların üzerine ekleyin.
  • Makarnayı da tavada hazırladığınız sosun üzerine ekleyin ve yaklaşık 1 dakika makarna ile tüm malzemeler bütünleşene kadar kısık ateşte bekletin.
  • Makarnanıza biraz da Akdeniz kokusu eklemek isterseniz servis etmeden önce 5-6 yaprak fesleğeni tavanın içerisine koyun, kapağını kapayın ve ocak sönük halde bekletin.
  • Taze fesleğenin aroması 10 dakika içerisinde tüm makarnaya hakim olacaktır.

Afiyet olsun.

  • Mantarlı Tagliatelle
  • zeytinyağlı makarna tarifi