Kışa Hazırlanın: Besleyici Kış Çorbası Tarifi

kış çorbası tarifi

Battaniye altında yatarken yani iyileşmeye çalışırken içilen meşhur hasta çorbası tariflerini bilirsiniz. Bu kimisi için tavuk suyu çorbası, kimisi için de tarhanadır. Biz ise sizinle sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak daha zengin bir kış çorbası tarifi paylaşmak istiyoruz. İki geleneksel lezzetin birleşimi olan bu çorba ile kış hastalıklarına karşı direnç kazanmaya ne dersiniz?

Kış Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

Gelin, yemekleriniz koruyucu hekiminiz olsun. Yüksek polifenol değeri ile erken hasat zeytinyağı, antioksidan özelliği ile mor havuç ve probiyotik besinlerden olan tarhana ile hazırlayacağınız kış çorbası için malzemeler ise şunlar:

  • 2 yemek kaşığı kuru tarhana
  • 3 yemek kaşığı Komili Erken Hasat Zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet mor havuç
  • 1 çay bardağı ev yapımı tavuk suyu
  • Limon
  • Su
  • Tuz
  • Kekik

Şifalı Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

kış çorbası yapımı

Kış çorbası yapımına geçmeden önce ¨Evde tavuk suyu nasıl yapılır?¨ sorusunun cevabına bakabiliriz:

  • Yaklaşık 500 gram tavuğu bir tencereye alın.
  • Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
  • İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • 2-3 diş sarımsak, kereviz sapı ve 1 soğan da ekledikten sonra tavuk eti pişene kadar orta ateşte kaynatın.
  • Tavukları süzdükten sonra kullanmayacağınız tavuk suyunu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tavuk suyunuz hazırsa şimdi sıra kış çorbası yapımında:

  • Öncelikle kuru tarhanayı bir kaseye koyup üzerine su ekleyin ve yumuşaması için bırakın.
  • Derin bir tencerenin içine zeytinyağı dökün ve üzerine arpa şehriye ekleyin.
  • Arpa şehriyeleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine biber salçası katın.
  • Bu karışımın üzerine 5 su bardağı sıcak su dökün.
  • İçine küp küp doğranmış soğan ve mor havuçları ekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra yumuşayan kuru tarhanayı da katın.
  • Tavuk suyu, yarım limonun suyu, tuz ve kekik de ekledikten sonra tüm karışımı yaklaşık 6-7 dakika daha kaynatın.
  • Üzerine maydanoz ve karabiber serpip çorbayı servis edebilirsiniz. 

Sağlıklı ve keyifli bir kış geçirmenizi dileriz.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar