Bayrama Özel Kavurmalı Tarifler

Kurutma ve tuzlama gibi et saklama yöntemlerinden birisi de kavurma yapmak. Kavurma hem altı aydan uzun süre bozulmadan buzdolabında saklanabilmesi hem de muhteşem lezzeti ile Türk mutfağının en sevilen yiyeceklerinden. Özellikle Kurban Bayramı sonrası hazırlanan kavurma ile üç öğün için de doyurucu yemekler hazırlayabilirsiniz. Gelin, üç öğüne özel kavurmalı tariflerimize göz atın ve bu bayram sofranızda kavurma lezzetini doyasıya tadın.

Bayram Kahvaltısına Özel: Kavurmalı Krep Tarifi

Egg pancakes with chives and a filling of mincemeat

Yumuşacık kıvamı ve besleyici içeriği ile çocukların severek yiyeceği kavurmalı krep hazırlamak için gerekli malzemeler şunlar:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kahvaltılık lor
  • Yeşil soğan
  • 100 gram kavurma
  • Tuz
  • Karabiber

Kahvaltılık Kavurmalı Krep Nasıl Yapılır?

Making pancakes at home

Kavurmaları tel tel ayırdıktan ve yeşil soğanları ince ince kıydıktan sonra krep yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Derin bir karıştırma kasesinin içine yumurta, süt, lor, un, tuz ve karabiberi ekleyerek çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Zeytinyağı döktüğünüz tavayı ısıtın. Kasedeki karışımdan bir kepçe alarak tavaya yayın.
  • Hafif bir kıvam almaya başlayan krepin üzerine kavurma ve soğanın bir kısmını yayın.
  • Krepi ikiye yani et ve soğan içinde kalacak şekilde katlayın.
  • Her iki tarafı da kızardıktan sonra kavurmalı krepi afiyetle yiyebilirsiniz.

Kalan karışımı da aynı şekilde pişirerek dört krep hazırlayabilirsiniz.

Misafir Sofrasına Özel: Kavurmalı Pide Tarifi

Traditional Turkish dish pita beef – Kusbasili Pide. Turkish Pide with Cube. takeaway concept

Bayram kahvaltısının ardından gün bitene kadar misafir ağırlamayı sevenlerdenseniz öğle yemeklerini yalnız yemediğinizi tahmin ediyoruz. Sevdiklerinizle doyurucu ve lezzetli bir öğün yemek için de kavurmalı pide hazırlayabilirsiniz.

Misafirlerinizle birlikte daha uzun vakit geçirmek için pratik çözümleri deneyebilirsiniz. Mesela kavurmalı pide içi hazırladıktan sonra harcı hamur yerine bazlama içine koyabilirsiniz. Kavurmalı pide harcı hazırlamak için gerekli malzemeler ise şunlar:

  • 1 adet kapya biber
  • 500 gram kavurma
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kavurmalı Pide Harcı Nasıl Yapılır?

Chef prepares hotpot in the stew pan in the kitchen

Hamur mayalamakla uğraşmamak için bir bazlamanın içini boşaltabilir ve pide harcını içine yayabilirsiniz. Pide harcını hazırlamak için de şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Kapya biber ve yeşil biberleri ince ince kıyın.
  • Tavaya zeytinyağı dökerek içerisine biberleri ekleyin.
  • Biberleri orta ateşte yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
  • Domatesleri rendeleyin, kuru soğanı ince ince kıyın ve kavurmayı tel tel ayırın.
  • Domates rendesini, kuru soğanı ve kavurmayı biberlerin üzerine ekleyin.
  • Tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ekledikten sonra orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.

Bazlamanın içerisine pide harcını yaydıktan sonra bazlamanın kenarlarına zeytinyağı gezdirin. Fırını ızgara ayarına alın ve bazlama içi pideyi yaklaşık 5 dakika ısıtın.

Afiyet olsun.

Akşam Yemeğine Özel: Kavurmalı Tirit Tarifi

Cropped shot of a young woman preparing a meal at home

Pratik ve doyurucu bir kavurmalı tirit hazırlamak için gerekli malzemeler şunlar:

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 kase kavurma
  • Yarım çay bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet pide ya da lavaş
  • Yarım çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Sumak
  • Tuz

Kavurmalı Tirit Nasıl Yapılır?

Kavurmalı tirit yapmak için öncelikle pideyi küçük parçalara ayırıp bir sunum tabağına yerleştirebilirsiniz. Tirit malzemesini hazırlamak için de şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Bir tavanın içerisine kavurma, et suyu, tuz ve su ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 5 dakika pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavaya zeytinyağı, salça, sarımsak, sumak ve karabiberi koyup ısıtın. Karışım kaynamaya başlayınca ocağı kapatın.
  • Dilimlediğiniz pidelerin üzerine et sulu kavurmayı dökün. Üzerine ise salçalı sosu gezdirin. Afiyet olsun.

Sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi dileriz.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar