Sizi mayoneze benzeyen ama çok daha lezzetli bir dip sos tarifi ile tanıştırmak istiyoruz: Ayoli. Ayoli Fransızca aioli kelimesinden gelmektedir. Ai sarımsak oli ise zeytinyağı anlamına gelir. Bu iki kelime dip sosun lezzet formülü gibidir. İşte Akdeniz mutfağının pratik lezzetlerinden olan ayoli tarifi:
Süre: 10 dakika
Malzemeler:
Buzdolabınızdan hiç eksik etmediğiniz birkaç malzeme ile zeytinyağlı dip sos hazırlayabilirsiniz. İşte aioli için gereken malzemeler:
Hazırlanışı:
Ayoliyi hazırlarken zeytinyağını yavaş yavaş dökmeniz gerekir. Bu yüzden dip sosu yapmak için kapağı açık şekilde çalışabilen bir blender kullanabilirsiniz. Blenderınız kapaksız halde çalışmıyorsa çırpıcı bir telle de zeytinyağlı ayoliyi hazırlayabilirsiniz. Dip sosu hazırlayacağınız mutfak aletini seçtiyseniz şimdi sıra şu pratik adımları takip etmede:
Ayoli dip sosu, Komili Riviera Zeytinyağı’nda kızarttığınız patates kızartmalarının yanında servis edebilirsiniz. İki gün boyunca da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Zeytinyağında kızartma ile ilgili bilgi almak için ¨Hangi Yemekte Hangi Zeytinyağı Kullanılır?¨ başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.