ALİ NAZİK

MALZEMELER

  • 300 g kuzu kıyma
  • 1 kase közlenmiş patlıcan
  • 4 yemek kaşığı Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet taze kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber ve karabiber
  • Kaya tuzu
  • Kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞ

  • Patlıcanı bir tahtanın üzerinde havan yardımı ile ezin. Bu işlem patlıcanların daha beyaz kalmasını sağlayacaktır.
  • Daha sonra patlıcanları bir kaba alıp, sarımsak, kaya tuzu ve yoğurdu ilave edip güzelce karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  • Diğer tarafta biberleri ince ince doğrayıp kıymayla beraber Komili zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • 10 dakika kavurup salçayı ve baharatları ilave edin.
  • 3 dakika daha kavurup altını kapatın.
  • Servis tabağının altına patlıcanlı yoğurdu yayıp üzerine kıymayı dökün.
  • En üste de maydanoz ilave edip servis yapın.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar