AHUDUDU VE CEVİZLİ BROWNIE

8 kişilik

Malzemeler

Yarım çay bardağı (60 ml) Komili Sızma Zeytinyağı

200 gr bitter çikolata, ufak parçalara bölünmüş

Yarım çay bardağı (45 gr) un

2/3 su bardağı (150 gr) şeker

3 adet yumurta

1 çorba kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 fiske tuz

Yarım su bardağı ahududu

Yarım su bardağı ceviz içi

Fırın kabınızı Komili Sızma Zeytinyağı ile iyice yağladıktan sonra kenarlarından sarkacak şekilde fırın kağıdı ile kaplayın.

Çikolatayı 60 ml Komili Sızma Zeytinyağı ile benmariye uygun bir kaba alıp benmaride eritin. Tamamen eridiğinde çikolatayı benmariden alıp bir iki dakika soğuttuktan sonra şekeri ilave edip mikserde karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip mikserde karıştırmaya devam edin. Un, kakao, vanilin, tuz ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Tahta kaşık ya da spatula ile karıştırarak karışıma yedirin. Pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırdıktan sonra karışımı hazırlamış olduğunuz kaba boşaltın. Üzerine ahududu ve cevizleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılıyana kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.


Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar