ADİL USTA’NIN RAMAZAN PİDESİ

MALZEMELER

  • 1 kilo un
  • 50 g Komili natürel sızma zeytinyağı
  • 850 g su
  • 20 g kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 20 g maya (ekşi ya da çiçek mayası da kullanabilirsiniz)

ÜZERİ İÇİN

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

HAZIRLANIŞI

  • İlk önce unun tamamını, suyun 700 gramını, tuzu, mayayı ve şekeri güzelce yoğurun.
  • 5 dakika dinlendirip kalan suyu ve Komili zeytinyağını ilave edin.
  • Hazır olan hamuru 4 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verip üzerinde ıslak bir tülbentle beklemeye alın.
  • Hamur kabardıktan sonra pidelerin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
  • Parmaklarınızla üzerine kare şekilleri yapıp, susam ve çörek otuyla süsleyip, 240 derece fırında 12-15 dakika arasında pişirip servis edin.

Sosyal medyada paylaşın

Ara

 

Popüler Yazılar

 

Benzer Yazılar